Tokyo Revengers.

Tänk dig att ditt liv är på botten. Inget gick riktigt som du tänkt dig och du vet inte riktigt hur du ska vända på ditt liv. Sen en morgon hör du på nyheterna att ett kriminellt gäng kraschat en lastbil och flera personer har dött, en av dem är din flickvän från när du gick i skolan. En av de få personer du minns med glädje.

Detta är hur Tokyo Revengers börjar. En serie där man får följa Takemichi när han reser 12 år tillbaka i tiden för att försöka förstå vart allt gick fel och kanske kan han rädda sin (ex)flickvän Hinata samtidigt.

För att göra detta så bestämmer sig Takemichi för att nyttja den information han har med sig från nutiden. Han bestämmer sig tidigt att om han ska kunna rädda Hinata så måste han själv ta sig in i den grupp som i framtiden blir Tokyo Manji Gang.

Tokyo Manji Gang är när Takemichi ung ett ungdomsgäng som mest bråkar med andra gäng, men under resans gång förstår man att medlemmarna i detta gäng alla är menade för större saker. Och när fler gäng dyker upp och alla vill vara det starkaste gänget i Tokyo så uppstår det lätt konflikter. Det är här denna serien bara hade kunnat vara en enkel serie där ett gäng killar slåss om att bli starkast. Men Tokyo Revengers flyter inte iväg och blir någon överdriven serie med fight efter figter. Istället känns den förvånande verklig, eller iallafall så verklig som en serie om ungdomsgäng som slåss mot varandra och åker motorcykel.

Det som gör att denna serien blir något speciellt är den karaktärsutveckling som sker under seriens gång. Det finns aldrig en fight eller ens en konversation som inte känns motiverad. Allt har ett syfte och det ger en tyngt bakom de konflikter som finns.

Det är även tack vare Takemichis driv som gör att jag kan rekommendera denna serie. Det är en underdog-story utan dess like utan att man känner att det känns krystat. För även om Takemichi inser att jag måste klättra högre och högre inom Tokyo Majin så är det inte bara för sig själv, det är inte bara för Hinata. Takemichi gör det för alla andra han möter på vägen. En typ av självuppoffring som resonerar hos mig otroligt starkt. Han ansvarar inte bara för sitt egna liv och öde utan för alla hans vänners liv och framtid. Det är bara han som har sett facit och bara han som kan rädda dem alla. Han måste bara komma på hur.

Jag kan inte låta bli att nämna hur snygg denna serien är. För att utspela sig i ett vanligt Tokyo så är kanske bakgrunder och miljöer inte de mest spännande jag sett i en anime. Men karaktärsdesignen och rörelserna som målas upp är fantastisk. Det finns vikt och momentum bakom karaktärernas rörelse som får dessa gatuslagsmål att kännas även när man läser dem. Varje karaktär är unik nog för att bli intressant och kombinera detta med de är otroligt uttrycksfulla så är det en fröjd att bara titta på vissa sidor av mangan. Även storslagna slagsmål är illustrerade på ett sätt som inte gör att det känns plottrigt eller oöversiktligt. Jag måste även nämna hur snygga omslagen är till manga-volymerna är. Synd att de inte finns en fysisk engelsk utgåva av dessa.

Med en anime som kommer nu i april så är det ett perfekt läge att börja läsa denna fantastiska serie. Mangan är uppe i 20 volumer i Japan och Kodansha har översatt och gett ut 18 av dem digitalt på Engelska så de går att få tag på där du normalt sätt köper e-böcker eller manga online. Trailern ser inte dålig ut, estetiken från mangan finns kvar men tror såklart det kan bli svårt att leva upp till mangan. Men man vill inte heller vara den som dömer ut allt i förhand.

https://www.youtube.com/watch?v=pNjCEhonkY0

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.