Let’s go Justin!

De tre orden har etsat sig fast i min hjärna på ett sätt som få andra saker har. Det går inte riktigt att förklara varför. Året var 2004, det är fem år efter att Street Fighter 3: Third Strike släppts på arkad i Japan. I USA så spelar, vad man kanske anade redan då, blivande legender en match i en turnering mot varandra. Jag kommer ha svårt att sätta ord på vad som händer. Eller nej det är jätteenkelt att förklara men orden räcker inte till för att jag ska orka göra det. Men detta legendariska ögonblick ger mig fortfarande gåshud. Kolla på det själv:

Jag förstår om det är svårt att förstå vad som händer här egentligen. Lite över en minut av saker som kräver förståelse för hur man spelar fightingspel, hur man spelar just third strike och även vad karaktärerna på skärmen gör. En kunskap och förståelse som jag har och det är därför jag älskar detta ögonblick. Men det är även här som den stora utmaningen för e-sport och liknande att nå den stora massan. För alla personer har sparkat på en boll någon gång i sitt liv. Alla förstår utmaningen i att springa snabbast i hela världen. Men alla har tyvärr inte spelat världens bästa spel. Så när jag vill visa vad som är så magiskt med fightingspel så brukar jag inte visa detta klipp ovan. Istället, om jag får chansen, så brukar jag en betydligt längre video om så mycket mer än bara de cirka 60 sekunder som är i videon ovanför. Men som samtidigt bara handlar om dessa 60 sekunder.

Jag vet inte om jag kommer få någon att kolla på 25 minuters analys av ögonblick inom fightingspel. Men om ni ger det en chans så tror jag ni kanske kommer förstå varför jag alltid blir glad när någon frågar om jag vill spela Third Strike. Varför jag spelat detta spel i majoriteten av mitt liv och hur alla nya fightingspel som kommer alltid jämförs med just Third Strike. Jag må älska andra fightingspel också, dramaturgin bakom toppspelarna i Marvel VS Capcom 3 gjorde att jag satt uppe mitt i natten och kollade på grudgematches. Den magiska känslan att vara före alla andra gjorde att jag spenderat för mycket pengar på spela Tekken 7 på arkad i Japan. Alla dessa saker får jag skriva mer om någon annan gång. Men om ni har tid över någon dag så borde ni verkligen kolla på videon. Det är 25 minuter. Men gud vad bra de minuterna är.

Och som bonus. När ni sett det klippet så kan ni alltid kolla på detta som hände för bara några veckor sedan.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.