Jag önskade jag var bättre på allt.

Jag har väldigt lätt att säga att jag vill göra saker för att sen sitta veckor senare och känna mig besviken över att jag inte gjort detta. Det kan vara små saker som att träna lite varje dag hemma, eller öva combos i spelen jag spelar oftare. Istället så hittar jag lätt nya saker att göra och när jag väl cirkulerat runt till mina gamla intressen så undrar jag lätt varför jag inte gjort allt jag vill.

Det jag försökt lägga tid på senaste tiden dock är att oavsett inte låta dessa ”motgångar” gå för hårt mot mig. Men samtidigt försöker jag också smalna ner vad jag gör för slippa känna att jag hamnar efter eller missar något. Jag lyssnar på betydligt färre poddar, jag känner inget behov av att konsumera allt från youtubers som jag gillar och jag hoppar över att göra saker bara för det vore kul om det blev bra.

Ett bra exempel på detta är att jag under en period i höstas fick för mig att det vore kul att bli jättebra på schack. Jag la väldigt mycket tid på att lära mig en bra grund och tänkte nu måste jag bara spela 10000 timmar så kommer jag vara oslagbar. Nu har jag nog inte spelat på säkert två månader. Jag fick dock ett schackbräde i julklapp.

Vad kan jag ta för lärdom av denna händelse? Att bara för jag kollade massa på twitch när folk spelade schack så betyder inte det att jag måste lära mig det. Det är okej att släppa saker och nu kan jag grundläggande schackspelande som gör att jag kan spela mot kompisar om de vill. Kommer jag försöka bli bra på schack? Nej. Varför inte? För jag har redan lagt tusentals timmar på andra saker som är betydligt mer värt att fortsätta utvecklas.

Jag har exempelvis sakta försökt bli bättre på 3S och Tekken igen efter haft perioder under hösten då jag inte spelat fightingspel nästan alls. Tack för de perioderna schack och speedtyping.

Detta inlägg kanske inte var så spännande. Men jag känner att även om jag försöker skala av saker som inte är så viktiga för mig så finns det saker som jag kommer tvinga mig göra även om jag inte gillar dem eller känner att jag får ut något mer långsiktigt av det. Denna hemsida är en av de sakerna. Jag tror att om jag tvingar mig att bli bra på att skriva, inte skriva bra utan bra på att skriva, så kommer jag känna en glädje i detta igen. Och att lära sig kombinera flera intressen är en egenskap jag känner jag måste lära mig snarast för tid har man inte oändligt av. Man vet inte hur mycket man kommer ha i framtiden.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.