Allt är som vanligt.

Hur lång tid kommer det ta för mig att komma tillbaka till ett vanligt liv. Jag trodde att denna pandemi inte påverkat mig nämnvärt. Jag bar ansiktsmask av estetiska skäl redan innan pandemin och tycker inte om att vara nära andra ändå. Så jag trodde inte jag hade påverkats så mycket alls om jag ska vara ärlig. Men idag var jag inne i centrum för första gången på jag vet inte hur länge och det kändes lite läskigt.

Jag var inne i Nordstan och köpte en julklapp snabbt i december. Sen har jag jobbat i butik senaste sex månaderna så jag trodde att allt skulle kännas som vanligt när jag idag hade ärenden att göra inne i stan. Men något blev väldigt konstigt när jag klev in i butiker och insåg att jag inte pratat med folk som jag inte känner på en evighet. Visst har jag gjort det dagligen på jobbet men det är en helt annan sak att vara kund insåg jag. Jag har också missat att butiker stängt ner. Jag planerade min resa smart och åkte så jag hade gångavstånd mellan tre butiker. Två finns inte kvar längre.

Så det jag undrar nu är egentligen. Hur kommer det kännas att gå på krogen igen när allt är som vanligt. Kommer det kännas okej att klämma sig på en smockfull nattvagn? Vad för vanor kommer jag ta med mig ur denna pandemi? Jag som alltid älskat att vara hemma. Kommer jag någonsin gå ut igen? Ja det kommer jag såklart. Men frågan är om jag inte mer saknar att bjuda hem folk än att träffa folk ute.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.